JOTAIN EDESSÄ, JOTAIN TAKANA, JOTAIN VALMIINA – ELI MISSÄ MENNÄÄN NYT

Se olisi sitten seitsemän kuukautta aikaa deadlineen. Asuntomessukohteiden tulee olla valmiina viimeistään 15.5.2020 ja pihojen osalta valmista pitää olla kuukauden kuluttua tästä. Suurin osa kohteista on alkanut viimeistään nyt rakentumaan ja sen kyllä huomaa. Jos aiemmin alue tuntui avaralta, tuntuu se nyt ahtaalta. Kadut on kaventuneet rekoista, nostureista, tavaralasteista, työmiehistä ja tavarantoimittajista. Käynnissä on 33 hanketta jonka lisäksi työn alla on yleisten katu- ja puistoalueiden rakentaminen.

Ja missä vaiheessa hanketta me ollaan? Maatyöt alkoi maaliskuun lopulla, perustukset oli valettu huhtikuun lopussa ja harjakaisia vietettiin heinäkuun alussa. Ekakertalaisten mielestä hirveen hyvä tahti paikallaan rakennetulle kivitalolle.

Moni on kysynyt meiltä, onko kaikki mennyt niin kuin suunnittelitte? Vastaus on kyllä ja ei. Pääasiassa on mennyt paremmin kuin olisi uskaltanut toivoa, mutta ollaan me myös kiroiltu hiljaa mielessämme. Tai korkeintaan keskenämme, niin ettei lapset ole kuullut.

Elokuu 2019

Molempien kerrosten lattiavalut valmistui elokuussa.

Takasta puhuttiin päivittäin, aamuin ja illoin. Alunperin olimme ottaneet takan osana kivitalotoimitusta. Kun sitten aloimme valita takkaa, kävi ilmi, ettei sen kokoista valmistakkaa ole olemassakaan, joka sopisi takalle varattuun tilaan. Yksi isoimmista haasteista oli se, ettei mitään muuten sopivista takoista saanut sijoittaa suoraan kiintokalusteen yhteyteen.

Sami luonnosteli omia takka-ajatuksia PowerPointissa, oli yhteydessä päivystävään palotarkastajaan, paloinsinööriin ja takka-asiantuntijaan, mutta kukaan ei tuntunut osaavan ottaa kantaa yksinkertaiseen kysymykseen, kuinka paksu kalium-silikaattikuoren tulee olla, jotta suojaetäisyys saataisiin 0mm.

Pihasuunnittelijan kanssa käytiin keväällä tehtyä yleissuunnitelmaa läpi paikan päällä tontilla. Me otimme 2- ja 5-vuotiaat lapset mukaan ideoimaan pihan toimintoja, ja sen myötä kattoterassille valikoitui uusia toimintoja. Arvaatteko mitä?

Sähkösuunnittelijan kanssa mietittiin valaistusasioita (meillä on muuten ihan loistava sähköurakoitsijakin!) ja keittiön toimittajan kanssa viimeisteltiin ajatukset säilytyskalusteiden osalta.

Syyskuu 2019

Alkuperäisen suunnitelman mukaan talon julkisivu oli tarkoitus tehdä keväällä heti säiden salliessa. Kesän aikana suunnitelmat alkoi muuttua – myyjämme Lammilta kysyi erään palaverin päätteeksi, ollaanko me mietitty jos rappaus tehtäisiinkin jo syksyllä? Eipä oltu mietitty. Oltiin oltu siinä uskossa, että harkkojen olisi hyvä olla yksi kokonainen vuosi pystyssä asettumassa ennen rappausta.

Tarjouskierros rappauksen osalta oli nopea ja tehokas. Naps vain, ja oltiin löydetty hyvä tekijätiimi. Samalla tuli tietenkin kiire alkaa tilata myös ulkoverhouslautoja, jotta ne olisi tontilla heti kun rappaus on valmis.

Ikkunat ja ovet saapuivat syyskuun alussa. Sattui tietenkin niin, että samana päivänä tontilla oli maanrakentaja tekemässä lopputäyttöjä, Sadex asentamassa vesikouruja ja kattoturvatuotteita, ikkunaporukka laittamassa ikkunoita ja ovia paikoilleen ja rappaajat tuomassa telineitä työmaalle. Ja tonttihan on postimerkin kokoinen.

Tässä olisi ollut täydellinen tilaisuus sössiä orkestraatio, mutta niin ei kuitenkaan käynyt.

Syyskuussa takka-asia ratkesi ainoalla oikealla tavalla. Pääsimme juttusille toimijan kanssa, jolta lopulta päädyimme tilaamaan takkasydämen sekä takan muurauksen. Tilasimme työmaalle savuhormipaketin, jonka runkourakoitsija muurasi paikoilleen. Tämä homma venyi parilla kuukaudella täysin meidän vaiheilun takia, kiitos taas urakoitsijallemme kärsivällisyydestä.

Lokakuu 2019

Tässä kuussa kattoterasseille on asennettu bitumikermit. Nyt kun terassi on vesieristetty, on rappaustakin päästy edistämään. Sääolosuhteilla on käsittääkseni kaikkein tärkein merkitys rappaamisen onnistumisessa. Liian kuuma ja kuiva on huono, hyvin kostea keli on huono ja pakkanen on myöskin huono. Sormet ristissä seuraamme nyt sääennusteita.

Tulossa on myös puhallusvillan asennus ja tiiveysmittaus. Lämmöt saamme toivottavasti päälle lokakuun aikana, jotta pääsemme keskittymään sisätöihin. Sitä ennen asuntomessualueella järjestetään ensimmäinen mediapäivä lokakuun lopussa 29.10. Meidänkin tuleva kotimme on avoinna silloin ja olemme siellä paikalla yhdessä päänäytteilleasettajamme Lammi Kivitalon edustajien kanssa.

Valmista ei kaikki tietenkään tuolloin vielä ole, vaikka sohvankin väriä on jo mietitty ihan monen ihmisen voimin.

Kategoriat: post

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Duplio Facebookissa
Duplio Instagramissa
Duplio Pinterestissa