PÄIVÄ PARKETTIPARATIISISSA

Lokakuussa kävimme ensimmäistä kertaa ikinä Loimaalla – ja hyvästä syystä. Olimme saaneet kutsun Timberwisen tehtaalle tutustumaan lankkuparketin valmistukseen.

Heti lähtiessä huomasimme, ettei meillä ollut Loimaan sijainnista kovinkaan tarkkaa käsitystä. Minä olin lähdössä kohti Hankoa ja Sami Saloa. Matka suuntautui lännen sijasta enemmän pohjoiseen. Navigaattorin ohjeilla löysimme kuitenkin helposti perille.

Timberwise on vuonna 1999 perustettu perheyritys, joka valmistaa pääosin kotimaisista raaka-aineista lankku- ja designparkettituotteita. Itse tutustuimme Timberwiseen alunperin TV:n sisustusohjelmien kautta, mutta varsinainen rakastuminen tapahtui Porin asuntomessuilla. Siitä lähtien meille on ollut selvää, että uuden kodin lattiamateriaaliksi valitaan Timberwisen lankkuparketti.

Pääsimme tutustumaan tehtaaseen brändijohtaja Lauran ja tuotantojohtaja Jari Johanssonin kanssa. Kierroksella kävi nopeasti selväksi, miten tarkka ja automatisoitu Timberwise parketin valmistusprosessi on. Tehtaan automaatioaste on viety hyvin korkealle, jotta tuotteiden laatukriteerit pystytään täyttämään. Laadun takaavat myös korkealuokkaiset raaka-ainevalinnat, jotka mahdollistavat eräkohtaisen raaka-aineiden alkuperän jäljitettävyyden.

Arvatkaapa muuten ketkä vastaavat tehtaalla laadusta? No naiset tietenkin!

Tehdas pystyy operoimaan kesäaikaan täysin omavaraisesti oman voimalaitoksen avulla, joka toimii tehtaan prosesseissa ylijäämänä muodostuvan energiajakeen polttamisella sekä aurinkopaneelien tuottamalla sähköllä.

Designparkettien – kuten kalanruoto ja chevron – lanseeraamisen jälkeen materiaalia on pystytty hyödyntämään entistä paremmin. Erilaiset Designparketit valmistuvat tuotannon sivutuotteena syntyvistä pitkien lankkujen päätypaloista. Pienemmistä hukkapaloista valmistetaan mm. mallipaloja asiakkaille tilattavaksi. Timberwisella mallipalapuoli työllistää yhden henkilön kokopäiväisesti.

Oma erikoisuus on myös Timberwise Twise tuotteet. Ne on tuotannon ylijäämämateriaalista tai varta vasten parketista valmistettuja pienesineitä, huonekaluja tai seinämateriaaleja, joilla on erityinen designarvo.

Oli aika uskomatonta nähdä, miten monta vaihetta lattiamateriaali käy läpi ennen kuin lopullinen tuote on valmis. Ja miten paljon erilaisia variaatioita voikaan olla. Tehtaalla valmistuu parkettia tammesta, lehtikuusesta ja saarnesta. Lajitelmia löytyy neljänlaista: tasavärinen ja oksaton select, luonnollinen ja pienioksainen classic, krouvimpi oksainen rustic ja tästä vieläkin rouheampi vintage.

Vahva puunjalostuksen osaaminen ja oma tehdas Suomessa erottaa Timberwisen kaikista muista. Jännä nähdä, mitä ne seuraavaksi keksii! 

Kategoriat: post

0 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Duplio Facebookissa
Duplio Instagramissa
Duplio Pinterestissa