LUPAKUVAT SISÄLLÄ!

Heinäkuun alussa kun nimet oli sekä Lammin että asuntomessuorganisaation papereissa, oli meidän omalla hoidettavien asioiden listalla seuraavana maaperätutkimuksen tilaaminen. Ei varmaan yllätä ketään, että aikataulu meni heti uusiksi. Luulin että kesä on säiden vuoksi rakentamisen kulta-aikaa, mutta todellisuudessa KAIKKI oli lomalla ja kiinni koko heinäkuun. Emme saaneet tilattua etenemiseen vaadittavia tonttikarttoja, joten homma oli täysin jäissä. Kaiken lisäksi juuri meidän tontilla oli jättimäinen sorakasa, joka oli luvattu siirtää kesäkuun loppuun mennessä, mutta joka edelleen heinäkuun vikana päivänä oli siellä.

Olimme tilanneet maaperätutkimuksen elokuulle, mutta saimmekin tiedon, että alueella oleva sorakasa poistuu viimeisenä meidän tontilta, ja uusi deadline tälle oli syyskuun viimeinen päivä. Hienoa, saadaan siis odotella vielä ylimääräiset kaksi kuukautta. Tämä kuitenkin eteni lopulta nopeammin, ja päästiin peruutusajalla teettämään maaperätutkimus syyskuun puolivälissä.

Maaperätutkimuksen raporttinivaskasta ymmärsin tasan yhden lauseen: “Rakennuskaivannon vaativuusluokka on tavanomainen”. Oikeastaan en edes ole varma, tajusinko tuotakaan, mutta oletin sen olevan hyvä juttu. Sami kuitenkin soitti perään maaperätutkimuksen tekijälle, jolta saimme suomennoksen:

Tontti sijaitsee kallioisen maaston ja pehmeän humusmaaston rajamailla, joten tontilla voi olla mahdollisesti jotain pieniä kallion nyppyjä, mutta meidän tontti ei kuitenkaan ole pehmeää humusta, vaan erittäin hyvää moreenimaata, joka on hyvä pohja rakentamiselle.

Louhintaa ei todennäköisesti tarvita, mikäli emme rakenna kellaria tontille, eikä myöskään paalutusta tarvitse todennäköisesti tehdä. Suuria täyttöjä ei myöskään todennäköisesti tarvita.

Kiitos, tämä kelpaa meille!

Käytiin vielä koko perheen voimin tarkastamassa tilukset. Hyvältä näytti. Mut onhan tässä vielä vähän hommaa, ennen kuin päästään muuttamaan sisään.

“Nää on kaikki mun maita”, hän ajatteli.

Ennen rakennusluvan hakemista pääpiirustukset tulee hyväksyttää Laaturyhmällä. Laaturyhmä arvioi ensisijaisesti sitä, että lopulliset piirrokset vastaavat luonnoskuvia, joiden perusteella kohde on valittu toteutettavaksi asuntomessualueelle. Suurin muutos kohteessamme verrattuna luonnoskuviin on rakennusmateriaali. Luonnosvaiheessa talon ajateltiin olevan puurakenteinen, mutta nyt se siis toteutetaan kivirakenteisena. Laitoimme päärakennuspiirustukset Laaturyhmälle syyskuussa, ja saimme 28.9.2018 vahvistuksen rakennuslupasarjojen hyväksymisestä. Yksi askel eteenpäin, jess!

Lupakuvat on nyt sisällä. Pari liitettä tosin vielä uupuu, mutta parin viikon sisällä meidän puolelta paketti on kasassa. Sitten odotellaan. Keskimääräiset rakennusluvan käsittelyajat on Tuusulan kunnalla kuulemma kaksi kuukautta, mukaanlukien kuvien tarkentumiseen kuluva aika. Asuntomessuhankkeille on etukäteisvalmisteluista johtuen luvattu lyhyempiä käsittelyaikoja. Arvauksia, milloin voimme juhlia rakennusluvan saamista?

Osallistu keskusteluun

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *